fbpx

Ny logotyp och grafisk profil för Husbilslandet

Husbilslandet är ett väletablerat företag som grundades 1988. Under 2022 stod de inför en förändring där formspråket behövde förändras för att få en modernare form men ändå behålla sin tradition.

Ett företag med starka traditioner som var redo för en modernare form

År 1988 startades Husbilslandet på Bäckhems gård av företagets grundare Ingvar Pettersson. Ingvar hade en vision om att ta plats på en marknad som vid den tidpunkten endast hade ett fåtal aktörer i landet. Det som började i en liten skala med några husbilar i en lada på en leråker, har växt till att bli en av landets största återförsäljare av husbilar. Under många år drevs verksamheten av sonen Nils-Olof Pettersson tillsammans med Niklas Olsson och Jonas Pettersson, men för en tid sedan valde Nils-Olof att helt lämna över ägarskapet till de övriga delägarna.

Uppdraget med Husbilslandets nya logotyp och grafiska manual har innefattat framtagning av logotyp, typsnitt, färger, ikoner och grafiska element. Men också regler för hantering av dessa. Logotypen fick ett modernare och mjukare uttryck. Primärfärgerna gick från att signalera stopp/stanna till att ha en softare ton. Inspirationen har vi hämtat från naturliga färger som rost, vatten, skog och sand. Vi arbetade även med att ta fram mallar och tillämpningar av profilen i både tryck och digitala miljöer.

Resultatet blev en logotyp och ett formspråk som både känns igen av Husbilslandets traditionellt äldre målgrupp men som också tilltalar en yngre målgrupp. En viktig aspekt i arbetet har varit användarvänlighet och att behålla den fina kontakt som Husbilslandet har med sina kunder.

Niederlande Fahrradfahrer
Jenny Edvardsson
Läs mer
Emma har hjälpt Husbilslandet att på ett varsamt sätt uppdatera vår grafiska profil. Hon har genom hela arbetet varit mycket lyhörd för våra önskemål om att bevara det traditionella som är så starkt förknippat med vårt varumärke och samtidigt lyckats hitta ett uttryck som känns rätt i tiden. Att Emma dessutom alltid är glad och positiv gör att det är extra roligt att jobba tillsammans med henne!

Kreativa Kontoret -
En designbyrå i Kristinehamn

Kreativa Kontoret är en liten designbyrå som tillsammans med andra kreatörer sätter form på företag, utvecklar koncept och tar fram kreativa idéer. 

1H8A4266

Extern marknadsavdelning för Bageri Höghuset

Bageri Höghuset går fortfarande under namnet Ejes för många i Kristinehamn. Det är ett traditionellt bageri och café och vi började samarbeta redan 2015.

Bygga varumärke

Vårt första uppdrag för Bageri Höghuset var en flyer. Flyern motsvarade Charlottes som driver Bageri Höghusets förväntningar och var startskottet för ett långt samarbete. Under flera år har vi byggt upp Bageri Höghusets varumärke med noggrant utvalda marknadsföringsinsatser. 
I dag sköter vi Bageri Höghusets webbplats, webbshop, annonsering samt profil- och marknadsmaterial. Vi är även med som kreativ resurs.  Under lång tid har vi haft månadsmöten där vi planerar hur vi ska utveckla bageriet. Jag bidrar med mina kunskaper och personalen med sina från bageribranschen.  
bagarna
Charlotte Nilsson
Läs mer
Emma har hjälpt oss på Bageri Höghuset med vår marknadsföring i 6 år. Det bästa med Emma är att man ger henne en liten ide om hur man vill ha det och tillbaka kommer ett färdigt material som är klockrent. Hon ser och känner av kundens behov och idéer på ett sätt som få klarar av. Emma har verkligen hjälpt oss att bygga upp vårt varumärke utseendemässigt.
Logotyp_-kreativa_kontoret_svart_gul

Alla möten börjar med en första kontakt. Hör gärna av dig till mig om du vill ha en kostnadsfri offert, bolla en idé, få hjälp med design och helhetstänk kring din marknadsföring eller bara är nyfiken på vem jag är. 

Kontakt

© Kreativa Kontoret 2022

It´s fika time! Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på sidan. Hoppas du tycker det är okej.